Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor - FIU RO
  • Acasa Noutati Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și-a prezentat noua platforma online de raportare

Obligațiile entităților raportoare

Obligațiile entităților raportoare

Sancțiuni internaționale

Sancțiuni internaționale

Combaterea finanțării terorismului

Combaterea finanțării terorismului

Tipologii

Tipologii

Achiziții

Achiziții

Carieră

Carieră

Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor și-a prezentat noua platforma online de raportare

Astazi, 9 octombrie, in cadrul unui eveniment organizat la Institutul National de Statistica, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a prezentat in premiera noua platforma de raportare online a tranzactiilor.

Acest portal face parte din sistemul informatic integrat de analiza a informatiilor care va intra in productie in data de 7 noiembrie, in conformitate cu prevederile
Ordinului nr.191/2023.

La aceasta activitate au participat reprezentanti ai tuturor categoriilor de entitati raportoare:institutii de credit si financiare, administratori de fonduri, furnizori de jocuri de noroc, auditori,experti contabili, notari, avocati si executori judecatoresti etc.

Prezentarea a fost axata pe interactiunea dintre Oficiu si raportori, cu accent pe inregistrarea in sistem si pe modalitatile de transmitere a rapoartelor de tranzactii si a reprezentat o excelenta oportunitate pentru un dialog profesional cu specialistii prezenti.

Cu aceasta ocazie, ONPCSB a propus tuturor entitatilor raportoare sa testeze si sa se familiarizeze cu noul portal pana pe data de 5 noiembrie 2023, toate observatiile urmand a fi colectate la adresa testare@onpcsb.ro. In acelasi timp, Oficiul va realiza sesiuni online dedicate, pe tipuri de entitati raportoare.