Prima pagina | Contact | FAQ | Concurs | Licitatie | English Documents en

FAQ


Intrebare:
    
Atunci cand o entitate raportoare efectueaza operatiuni cu sume in numerar a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 15.000 euro prin intermediul unei institutii de credit, se mai impune raportarea catre Oficiu a acestor operatiuni si din partea entitatii raportoare (client al bancii)?

Raspuns:

In situatia in care operatiunile cu sume in numerar a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 15.000 euro se deruleaza prin intermediul unei institutii de credit, pentru evitarea unei duble raportari, in opinia Oficiului nu se mai impune raportarea din partea persoanei client al bancii intrucat, conform prevederilor art.8 alin.(1) lit. a) din Legea nr. 656/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, aceasta obligatie revine institutiei de credit, in calitate de entitate raportoare.

 

Intrebare:

1.In situatia in care o societate comerciala efectueaza operatiuni de transfer extern prin intermediul bancilor este necesar ca societatea comerciala sa raporteze operatiunea catre O.N.P.C.S.B.?

Raspuns:

1.In vederea evitarii dublei raportari, respectiv a operatiunilor de transferuri externe prevazute la art.3 alin.(7) din Legea nr.656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism , cu modificarile si completarile ulterioare va comunicam:
In situatia in care, efectuati transferuri externe prin intermediul institutiilor bancare autorizate din Romania NU AVETI OLIGATIA DE A LE RAPORTA CATRE O.N.P.C.S.B. deoarece ele sunt raportate de catre acestea.


Intrebari frecvente procedura notificare autorizare

Obligatie entitati desemnare persoane

© 2017 O.N.P.C.S.B.